Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kért feladat meghatározása a következő: a vasútállomás intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztése és P+R parkolók kialakításának tervezési és kivitelezési feladatainak ellátása. Ennek keretében - egyebek mellett - a következők épülnek:

  • 155 méter hosszú közúti felüljáró a vasútállomás felett - a Mártírok útja és az Újváralja sor csatlakozásánál 1-1 körforgalmú csomópont épül, illetve azzal párhuzamosan mintegy 449 méter hosszú elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút is létesül,
  • új autóbusz-pályaudvar épül a Béke téren, 11 darab indító kocsiállással,
  • az intermodális csomópont területén B+R kerékpár tárolók kialakítása is megvalósul - a vasútállomás keleti oldalán, a Mártírok úti kerékpárúthoz, valamint a gyalogos felüljáróhoz csatlakozva 116 darab, míg a vasútállomás felvételi épület nyugati oldalán két egységben összesen 86 darab,
  • 230 férőhelyes P+R parkolóház épül a felvételi épület nyugati oldalán, a gyűjtőút mellett.

A közbeszerzési felhívás tavaly december végén jelent meg. Ebben ez év február 24-i benyújtási határidő szerepelt. A benyújtási határidőt négyszer tolta ki a NIF. Így a nyertesekkel október 11-én kötött szerződést.

Indult még a közbeszerzésen a Strabag  Építő Kft, és a V-Híd Építő Zrt. is.