Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben emelkednek a tárcák budai várba költözésének költségei, magának a költözésnek az időpontja egyre későbbre tolódik. Korábban arról volt szó, hogy már 2019-ben felköltözhetnek a várba a belügyi és pénzügyi tárcák.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta az Mfor.hu-nak, hogy a mostani kormányzati ciklus vége előtt nem lát esélyt a költözésre. Vagyis leghamarabb 2022 táján teheti át székhelyét a két minisztérium. Holott a beruházással összefüggésben már 2017 óta szerepelnek kiadási tételek az adott évi költségvetésben.

A jövő évi költségvetésben 18,6 milliárd forintra emelkedik a Pénzügyminisztérium költözésével kapcsolatos kiadásokra tervezett keret - írta korábbi cikkében a lap. Erre az elmúlt évek büdzséiben már összesen 29,4 milliárd forintot költöttek, illetve terveztek elkölteni. A belügyminisztériumi költözés költségeire korábban 14 milliárd forintot terveztek.

Az új épületekkel kapcsolatos engedélyezési, jóváhagyási eljárások csúsznak, és a szűkös építőipari kapacitások is lassítják a kivitelezést.