Több mint húszezer négyzetméter üres iroda a Belvárosban

Újjászületett a Belváros irodanegyede, de az árak várhatóan maradnak az idén.
NAPI Online, 2008. május 27. kedd, 12:47
Fotó:

Budapest központi üzleti negyedében - (angol rövidítéssel CBD) -, amely az V. kerületet és az Andrássy út Deák-tértől az Oktogonig tartó szakaszát foglalja magában, a Colliers International jelenleg 179 000 négyzetméter bériroda-területet tart nyilván, melynek 13 százaléka még bérlőre vár.

A cég előrejelzése szerint a kínálati bérleti díjak 2008-ban nem fognak változni, azaz 14,45 euró/négyzetméter/hó szinten maradnak. A CBD jövőjét az olyan magas presztizsű, tervezési szakaszban vagy építés alatt lévő irodaépületek, mint a Palazzo Dorottya, a Szervita téri beruházás vagy a Váci 1, azaz az egykori Tőzsdepalota épülete jelentik.

Eredetileg a bankok és pénzügyi tanácsadó vállalatok kedvelt székhelye volt a központi üzleti negyed, bár a legtöbbjük már elhagyta belvárost és távolabb fekvő modern irodaházakba költöztették központjukat. A Colliers elemzése szerint a központi üzleti negyed újjászületett, és újra vonzó irodai célpont lett, mely a reprezentatív irodaterületet és magas hozzáadott szellemi értéket képviselő szolgáltató vállalkozások számára nyújt megfelelő irodaterületet.

HOZZÁSZÓLÁSOK