Több támogatás jut a Várkert Bazárra és Debrecennek

A kormány mai határozataiban több uniós támogatással megvalósuló projekt támogatását növelte.
Napi.hu, 2014. szeptember 23. kedd, 19:19
Fotó: Napi.hu

A kormány döntött arról, hogy 300 millió forinttal 7,4 milliárd forintra emeli a - már kétszer is átadott - Várkert Bazár rekonstrukciójának elszámolható közkiadásait a Közép-Magyarországi Operatív Program 2011-2013. évekre szóló akcióterve keretében - derül ki a Magyar Közlönyből. (A korábbi hírek szerint a teljes felújítás közel 9 milliárd forintba került, plusz még közlekedésfejlesztésre, útfelújításra költenek.)

Debrecen is jól jár, az Észak-Alföldi Operatív Program keretében két projektjére is több uniós támogatást használhat fel, mint korábban tervezték. A kormány a Menjetek be kapuin hálaénekkel - turisztikai fejlesztés a Debreceni Református Nagytemplomban című projekt támogatását 149 millióval, 1,112 milliárd forintra növelte. (Itt a kedvezményezett a Debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség.)

A debreceni önkormányzat Komplex gyógyhelyfejlesztés a debreceni Nagyerdő parkerdejében című kiemelt projektjének elszámolható közkiadását is megemelték 277 millióval, 2,382 milliárd forintra. A támogatási szerződéseket e döntéseknek megfelelően módosítják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.23 21:31

Igen!

Igen!


Igen!


A Vár Budapest Tiltott Városa lesz, amely a pekingi Tiltott Várossal fog testvérvárosi kapcsolatra lépni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html