Többe kerül a Hajós uszoda és a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója is

A Hajós Alfréd Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda felújítása közel 250 millióval, míg a Szépművészeti Múzeum Román csarnokának a rekonstrukciója több mint 200 millió forinttal drágult.
Németh Géza, 2017. július 10. hétfő, 14:32
Fotó: Napi.hu

A megkötött szerződések módosításai a Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg.

A FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezéséhez szükséges Hajós Alfréd Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda felújítására a Nemzeti Sportközpontok írt ki korábban közbeszerzést, amelyet az Épkar Zrt. nyert el 2 milliárd 531 millió forinttal. Ez emelkedik most 2,8 milliárdra "a kivitelezési munkák során láthatóvá váló, előre nem látható műszaki állapotából adódóan".

A Szépművészeti Múzeum által a Román csarnok és kapcsolódó tereinek a rekonstrukciójára kiírt tendert korábban a Magyar Építő Zrt. nyerte 8 milliárd 31 millió forinttal, ez emelkedik most 8 milliárd 245 millióra. Az indoklás így szól: "A kivitelezés során elvégzett feltárások, kutatások eredményeképpen megállapítható, hogy az eredeti szerződésben foglalt munkák elvégzése nem elégséges ahhoz, hogy a ténylegesen elvégzendő, szükséges restaurátori munkák (ide értve különösen a rekonstrukció szintű festéseket) teljes körűen elvégzésre kerülhessenek."

 

HOZZÁSZÓLÁSOK