Tavaly december 28-án született az a kormányhatározat, amely rendelkezik a forrásokról. A Modern városok program keretében Nagykanizsán ezek az első jelentősebb fejlesztések, amelyek - a város térségi központi szerepe miatt - nemcsak a helyben, hanem a környező településeken élőket is szolgálják majd - írta az MTI.

A két beruházás "történelmi jelentőségű" Nagykanizsa életében, mert ezeket az évtizedek óta tervezett létesítményeket saját forrásból nem tudták volna megvalósítani - fogalmazott Cseresnyés Péter.

A 6,2 milliárd forintból megvalósuló versenyuszoda a jelenlegi, 33 méteres medencéjű uszoda mellett épül meg. Egy világversenyekre is alkalmas 50 méteres, valamint egy 25 méteres medence készül, amelyet a legkorszerűbb vízszűrési technológiával, valamint a fenntarthatóságot biztosító hőszivattyús energiarendszerrel látnak el.

A 8,8 milliárd forintból épülő sport- és rendezvénycsarnokban - a mobil lelátókat is beleértve - összesen mintegy ötezer néző foglalhat helyet, és a létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni, a mobil színpad, valamint fény- és hangtechnika pedig koncertek és más rendezvények megtartására is lehetőséget biztosít .

A látványtervek már elkészültek, idén megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint 2019 végére mindkettő elkészül.

Címlapkép forrása: StockSnap.io