"Történelmi jelentőségű" beruházásba kezd Nagykanizsa

Együttesen 15 milliárd forintos beruházással, a Modern városok program keretében kezdődhet meg egy multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas új uszoda építése Nagykanizsán - jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
Szepesi Anita, 2018. január 5. péntek, 11:23
Fotó: Stocksnap

Tavaly december 28-án született az a kormányhatározat, amely rendelkezik a forrásokról. A Modern városok program keretében Nagykanizsán ezek az első jelentősebb fejlesztések, amelyek - a város térségi központi szerepe miatt - nemcsak a helyben, hanem a környező településeken élőket is szolgálják majd - írta az MTI.

A két beruházás "történelmi jelentőségű" Nagykanizsa életében, mert ezeket az évtizedek óta tervezett létesítményeket saját forrásból nem tudták volna megvalósítani - fogalmazott Cseresnyés Péter.

A 6,2 milliárd forintból megvalósuló versenyuszoda a jelenlegi, 33 méteres medencéjű uszoda mellett épül meg. Egy világversenyekre is alkalmas 50 méteres, valamint egy 25 méteres medence készül, amelyet a legkorszerűbb vízszűrési technológiával, valamint a fenntarthatóságot biztosító hőszivattyús energiarendszerrel látnak el.

A 8,8 milliárd forintból épülő sport- és rendezvénycsarnokban - a mobil lelátókat is beleértve - összesen mintegy ötezer néző foglalhat helyet, és a létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni, a mobil színpad, valamint fény- és hangtechnika pedig koncertek és más rendezvények megtartására is lehetőséget biztosít .

A látványtervek már elkészültek, idén megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint 2019 végére mindkettő elkészül.

Címlapkép forrása: StockSnap.io

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.01.06 07:41

Megint egy látványberuháuzás. Inkább ipari parkot fejlesztenének, és a vállalkozások adóit csökkentenék, hogy munkahelyeket teremthessenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html