A hetilap korábban már írt arról, hogy Keszthely környékén néhány foghíj kivételével a teljes városi partszakaszt ellenőrzése alá vonta a Mészáros Lőrinc vezette üzleti klub. Most arról ír, hogy a legértékesebb vízparti óriástelkek megszerzésével Keszthely mellett Balatonakaliba és Almádiba (a Konzum és a Diófa Alapkezelő révén) továbbá Badacsonyba, Akarattyára, Fonyódra és a déli part több más településére is "behajóztak".

Első lépésben - a Balatontourist felvásárlása révén - még csak kempingüzemeltető vállalatot fogtak, az újabb projekt viszont már az egykori vagy jelenlegi táborhelyek, strandok tulajdonjogának megszerzése - írja a hetilap.

A 100 ezer négyzetméteres fonyódi partszakaszt (Napsugár kemping) benyelő FND Kemping Kft.-t például az a Kiss Zsófia vezeti, akit az Index - egy hotelprojekt kapcsán - Tiborcz-közeliként azonosított. A mostani ügyleteket a B3 Takarék finanszírozza.

A Tiborcz István-féle BDPST Ingatlanforgalmazó Zrt. júniusban hozzájutott az évek óta omladozó, badacsonyi Ranolder-villához is - írta a Heti Válasz. A szinte követhetetlen céges, felszámolásból, illetve követelésként vásárolt badacsonyi és más balatoni ingatlanvásárlásokról korábban a Magyar Nemzet is írt részletesen.

Képünk illusztráció.