Tovább bővül a Rudas

Több ezer négyzetméterrel, új medencékkel, szaunákkal, vendéglátó létesítményekkel bővülhet a Rudas Gyógyfürdő, a korábbi palackozóüzemnek helyet adó épületrész felújításával és átépítésével - közölte Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt vezérigazgatója abból az alkalomból, hogy az MNV Zrt. a BGYH Zrt. vagyonkezelésébe adta az ingatlant.
NAPI, 2013. január 10. csütörtök, 13:07
Fotó: Napi.hu

Amennyiben a következő három hónapban sikerül megszerezni a mintegy egymilliárdos beruházási költség felét - a másik felét a BGYH Zrt. állja - akkor reális, hogy 2014 őszére már az új medencékkel, szaunavilággal, étteremmel kibővült Rudas várhatja a vendégeket - mondta Szőke László.

A Rudas kapacitásainak bővítését a műemlék épületrész hasznosítása mellett az is indokolja, hogy a BGYH más fürdőinek 30-40 százalékos kihasználtságával szemben itt már a felújítás előtt 68-70 százalékos volt a telítettség, a fürdő megújítása óta pedig gyakran várakozniuk is kell belépőjegyet vásárlóknak a fürdőzésre.

A Rudas eddig használaton kívüli déli szárnyát korábban a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Vállalat palackozó üzeme használta, az utóbbi években azonban már nem folytatott ott semmilyen tevékenységet, s az elhagyatott ingatlan műszaki állapota leromlott. A bérleti szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) kezdeményezésére 2011-ben közös megegyezéssel megszüntették. Az MNV Zrt. 2012-ben birtokba is vette az ingatlant, amelyet a mai napon a BGHY Zrt. vagyonkezelésébe adta, azzal a céllal, hogy a társaság az ingatlanrészt a Rudas Gyógyfürdőhöz kapcsolva, azzal egységesen hasznosítsa.

HOZZÁSZÓLÁSOK