Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, amelyet Duna Arénának kereszteltek el - jelentette be Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

"Ez a nap az összefogásról, a magyar tehetségről és az ígéretek betartásáról szól. Mindenki kivette belőle a részét, az új Duna Aréna felépítése megmutatta, hogy mire vagyunk képesek, ha összefogunk. Az adott szó megtartása ezekben a napokban kicsit felértékelődik Budapesten"- idézte Fürjest az MTI. "Mire vagyunk képesek, ha igazán összefogunk, ha kitartunk az adott szavunk mellett, ha nem szegjük meg ígéreteinket, ha nem áruljuk el az összefogást..."

Az úszóaréna fővállalkozó kivitelezője, a Market Építő Zrt. február elején jelentette be, hogy két hónappal a határidő előtt, 20 hónap alatt elkészül a világbajnokság fő helyszínét jelentő létesítmény. A munkát sürgősséggel, nem nyilvános tenderen nyerte el a Market, a szerződéses ár nettó 43,4 milliárd forint.

A Duna Aréna jelképes kulcsát Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát - írta az MTI.

Tarlós István, Hosszú Katinka, Fürjes Balázs
Kép: Forrás: MTI

Ez lehet a legeslegjobb vizes vb

Minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők egyik legjobb vizes világbajnoksága Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója szerint, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést kedden az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a kormany.hu-t.

A tárgyaláson részt vett Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke és Seszták Miklós, a szervező bizottság elnöke is. Cornel Marculescu elégedetten nyilatkozott az idei vizes vb előkészületeiről, különös tekintettel az úszóaréna építésének előrehaladásáról - közölte a sajtófőnök.

Kép: Forrás: MTI

"Ez a nap ünnep számunkra, mondhatom az úszók nevében, hogy nagyon örülünk, hogy elkészült a Duna Aréna. A vízfelületi problémáink egyből meg fognak oldódni. Amikor belépünk ebbe a létesítménybe, egyből érzem azt, hogy milyen nagyszerű lesz majd nyáron hazai környezetben versenyezni. Most rajtunk a sor, hogy úgy készüljünk fel, hogy a magyar szurkolók jól érezzék magukat a világbajnokságon" - mondta Hosszú Katinka.

A világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten, valamint a nyílt vízi versenyszámokat Balatonfüreden.

Tarlós István főpolgármester beszédében az elmúlt 80 év legnagyobb sportberuházásának nevezte az építkezést, a világbajnokságot pedig a valaha volt legnagyobb magyarországi sporteseménynek, amely igazi kihívás, ugyanakkor "a mai nap is bizonyítja, hogy sikeresen fel tudunk készülni" - írta az MTI.

Budapest célja, hogy számokban felülmúlja az elmúlt két vizes világbajnokság eredményeit: 2013-ban Barcelonában és 2015-ben Kazanyban háromezer sportoló vett részt, százezer néző szurkolt a helyszíneken, a televízió-közvetítésekkel pedig közel négymilliárd nézőt értek el. Ezt szeretné most túlszárnyalni a magyar főváros, melynek célja, hogy legalább ötmilliárd emberhez jussanak el a közvetítések - mondta Tarlós.

Fantasztikus létesítmény, amelybe ha belépek, sokkal inkább az az érzésem, mintha egy stadionban lennék, olyan tágas - mondta Cornel Marculescu, a FINA  román ügyvezető igazgatója, aki szerint elképesztő, hogy a magyarok milyen gyorsan, idő előtt vitték véghez az általuk vállaltakat.