Tudta? Még több adóforintot költünk az új úszóarénára

Kiegészítő kivitelezési munkákra hivatkozva közel ötmilliárd forinttal megemelték a 2017-es budapesti vizes vb-re épülő úszókomplexum költségeit, a fővállalkozói szerződés értéke így nettó 43,36 milliárdra nőtt.
Napi.hu, 2016. december 29. csütörtök, 11:18
Fotó: Napi.hu

Tovább emelkedett a budapesti FINA 2017-es Úszó-, Vízilabda-, Műugró-Műúszó és Nyíltvízi Vb megrendezésében szükséges uszodakomplexum tervezési, építési és szerelési munkáinak elvégzésére szóló szerződés értéke - derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból. A versenyszámok fő helyszínéül szolgáló uszoda a Dagály strand területén épül.

A Market Építő Zrt.-vel kötött fővállalkozói szerződés így nettó 38,5 milliárdról 43,36 milliárd forintra nőtt (a szerződés értéke eredetileg 38,36 milliárd forint volt, amit előbb 38,5 milliárdra, most pedig 43,36 milliárdra emeltek).

A közbeszerzési hirdetmény szerint "szükségessé vált a fővállalkozási szerződés kivitelezési feladatainak kiegészítése", de hogy konkrétan milyen feladatokkal, illetve mit kell még építenie a Marketnek, nem derül ki a tájékoztatóból.

A Garancsi István üzletember többségi tulajdonában lévő Market Építővel 2015 májusában állapodott meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kivitelezésről - előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény közzététele nélküli - azaz nem nyilvános - közbeszerzésen, amelyre három céget hívtak meg: a Market Építő mellett a Magyar Építő Zrt.-t és a Strabag MML Kft.-t.

Budapest eredetileg a 2021-es úszó vb megrendezését nyerte el, ám a 2017-es rendező Guadalajara februárban visszalépett, ezt követően döntött úgy a magyar kormány, hogy "beugróként" vállalja a négy évvel korábbi világesemény szervezését. Az vb egyik fő helyszíne a budapesti úszópalota lesz, míg a nyílt vízi versenyeket Balatonfüreden rendezik.

Garancsi Garhartt Invest 2014 Zrt. nevű vállalkozása 2014 novemberében szerzett többségi befolyást a Market Építőben. Garancsi Orbán Viktor miniszterelnök "kötélbarátja", sportban, ingatlan- és építőiparban, gázüzletben érdekelt üzletember (egyebek mellett a Videoton fociklub többségi tulajdonosa, és 10 százalékos tulajdonosa az energiakereskedő MET-csoportnak.) A vagyonát 24 milliárd forintra becsülte a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-ös kiadványa.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

makkmarci, 2016.12.31 19:16

@matura:
Csak a VB ürügyén?
Ez a mocskos bagázs minden ürügyén mindent ellop.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2016.12.31 18:13

Sok hiéna VB ürügyén szétlopja az országot, és ha vége lesz a vb-nek ki fogja használni ezt a monstrumot és fizetni a fenntartását. Gratulálok jól sikerült az olcsó olimpia főpróbája, olimpia mint gazdasági mohács
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

421111, 2016.12.29 11:36

Há' csak a zsidók dolgoznak ingyen, móricka.....:))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html