Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Botaniq Turai Kastély. Az épület a több évig tartó, külső és belső felújítást követően szállodaként és rendezvényhelyszínként várja látogatóit - adta hírül a tulajdonos BDPST Group.

A felújított épületet és kastélyparkot elsőként a turai lakosoknak mutatták meg a hétvégén, nagy érdeklődés mellett, a bejáráson több mint 400 fő vett részt. "A település gazdasága és turizmusa szempontjából is jelentős a megvalósult beruházás, hiszen 30-35 fő, jellemzően környékbeli számára biztosít majd állandó munkahelyet, rendezvények esetében pedig további 5-15 fő dolgozhat időszakosan a kastélyban. Emellett minél több helyi beszállítóval és partnerrel szeretnénk együttműködni, a gasztronómia és a rendezvényszervezés területén" - mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

BDPST Group

Az 1883-ban, neoreneszánsz stílusban épült kastély jelentősen leromlott állapotban volt. A 30 hónapig tartó felújítási munkálatok során a tetőszerkezetet födémig visszabontották - majd egy koporsófödém felépítését követően új tetőt húztak az épület fölé, miközben a 20, összeomlás szélén álló kéményt is tégláról téglára építették újra. Az idő vasfoga nem kímélte a kastély falain található díszítő festést sem: a helyenként teljesen tönkrement díszítő elemeket közel 5 hónapig tartó folyamatos munkával sikerült helyreállítani a kastélyban, aminek köszönhetően immáron az eredeti állapotú motívumok csodálhatók meg - írják a közleményben. A kastélyban található falfestményeket anno az a Scholtz Róbert festette, aki az Operaház díszítőfestését is készítette.

BDPST Group

Az exkluzív rendezvényhelyszínként és szállodaként újranyíló kastélyban 19 szobát alakítottak ki. "A kastély elsődleges profilja az esküvők, céges és egyéni rendezvények lebonyolítása, de nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiai és szállodai funkcióra is" - mondta Csetnegi Zoltán szállodaigazgató. A kastélykert mindenki számára látogatható, előzetes bejelentkezés alapján. A látogatói jegy 2500 forint, ami magába foglal egy csésze kávét vagy teát, melyet a séta után a Pálmaházban szolgálnak fel.