Tuzson magyarázza a Miniszterelnökség Várba költözését

Megalapozatlan hírek jelentek meg a Miniszterelnökség budai Várba költözéséről csütörtökön - véli Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
MTI, 2017. január 6. péntek, 17:27
Fotó: Napi.hu

Szavai szerint Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Cinege úton lakik, ahonnan nem költözik sehová.

A kormányfő dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök "közismerten puritán berendezésű", ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki, így "semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség". A külföldi közjogi méltóságok fogadására szolgáló tereket múzeumi tulajdonú vagy abba kerülő bútorokkal kívánják berendezni. A Miniszterelnökség hivatalának bútorzatával kapcsolatban semmilyen döntés nem született - mondta az államtitkár.

Az új épület a befejezését követően hosszabb ideig nyitva áll majd a nagyközönség előtt, mindenki számára megtekinthető lesz.

A kormány arra törekszik, hogy a történelmi hagyományoknak megfelelően abba a környezetbe helyezze a tárcákat, amelyben egykor megtalálhatóak voltak. Így például a Belügyminisztérium saját korábbi, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Pénzügyminisztérium eredeti épületébe tud költözni - fogalmazott a kormányzati kommunikáció felelőse.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.01.07 14:35

@Dakota Summer:

Senki?

És Bástya et. le van sz@rva?

Nana, te kis "demokrata"....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2017.01.07 13:16

Az államtitkár nem "véli", mert nála jobban senki se tudja. Ő tehat tájékoztat arról, hogy a sajtó - többek között a napi.hu - megint hazudott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html