Óvatos becslés szerint is több száz millió forintos haszonnal értékesíthet dunai panorámás építési telkeket Esztergomban Hernádi Zsolt Mol-vezér rokona, unokatestvérének fia, Bacsa György érdekeltsége - írja a 24.hu. A mára húsz telekre felszabdalt egykori Gyopár kemping területéről van szó, melynek megvásárlása a hírportál információja szerint családi segítséggel lett bombaüzlet.

A több mint kéthektáros telket ugyanis Hernádi Ádám esztergomi fideszes polgármester előterjesztésére minősítették belterületté, ezzel pedig jelentősen megnőtt az értéke. Hernádi Ádám a Mol elnök-vezérigazgatójának unokaöccse. 

A külterületű Gyopár kempinget 2016-ban vásárolta meg - az akkor kormánypárti vezetésű - Fővárosi Önkormányzattól a BSP Ingatlanberuházó Kft. Ez a cég egy másik társaságon keresztül Bacsa Györgyé, aki mellett Sasvári Viktor, a Fidesz akkori helyi önkormányzati képviselője is tulajdonos volt.

A 22 ezer négyzetméteres területet 2020 januárjában vonta belterületbe az önkormányzat Hernádi Ádám polgármester javaslatára. Ez mindössze egy hónappal azelőtt történt, hogy hatályba lépett az a törvénymódosítás, amelynek alapján a belterületbe vont ingatlanok után 90 százalékos büntetőilletéket kell fizetniük a tulajdonosoknak.

A Panoráma lakópark névre keresztelt építési terület 900 és 1700 négyzetméter közötti telkeit egy helyi ingatlaniroda árulja 40 százalékos beépíthetőséget ígérve. Az ügyvezető tájékoztatása szerint 25-28 millió forintról indulnak a telekárak, de van olyan telek is, amelynek az ára körülbelül 60 millió forint. Ha minden telket 25 millió forintért adnának el, 500 millió forint folyna be az értékesítésből, miközben a tulajdonosok nettó 71 millió forintért jutottak hozzá a területhez - írja a 24.hu.