A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Mathias Corvinus Collegium Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A zárt közbeszerzés indoka az, hogy az egyedüli meghívott a korábbi tervpályázat megosztott első díját nyerte.

A feladat meghatározása a következő: a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány Budapest, I. kerület Somlói út 49-53. szám alatt található telkén kollégiumot, oktatási termeket és rendezvényközpontot, valamint irodákat magában foglaló új főépület teljeskörű engedélyes és kiviteli terveinek elkészítése. A telken állt korábban a Munkásőrség Országos Parancsnokságának és tisztképzőjének az épülete.

A tervezővel október 14-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu idén májusban írt arról, hogy a kormány részvételével jött létre az egyik leggazdagabb új, közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, amely 501 milliárd forintnyi állami vagyon kapott. A tehetséggondozásra létrehozott alapítványtól a Transparency International Magyarország kikérte az alapító okiratát és az eddig megkötött szerződéseit - ezekből kiderült, hogy az elmúlt évben 1,6 milliárdot költöttek el szállodákra, tanácsadásra, informatikára és kommunikációra.