Bővítik a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését szolgáló uniós projektet, a négy kapcsolódó beruházás miatt 550 millió forinttal 10,9 milliárd forintra emelik a támogatást - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. A projektet négy új elemmel bővítik: közforgalmú hajókikötő épül a Friedrich Born rakparton (Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszon), új villamosmegálló a Rudas fürdő előtt, rendezik az Öntőház utcát és kiváltanak egy vezetéket a Szarvas tértől a Clark Ádám térig 660 méter hosszan.

A kormány a megvalósítás érdekében jóváhagyta a támogatás bruttó 550 millió forinttal történő megemelését. Így az eredeti 10 milliárd 372 millió forint helyett 10 milliárd 922 millió forint a bruttó támogatási összeg, amelynek 85 százaléka uniós, 15 százaléka hazai költségvetési forrás.

Ha az új projektelemek kivitelezése során olyan költségek merülnek fel, amelyeket uniós forrásból nem lehet elszámolni, ezek fedezetét a központi költségvetés uniós fejlesztések fejezetéből biztosítják.