A Vasas Sport Club elnöke, Markovits László aláírta a Market-KÉSZ konzorciummal kötött generálkivitelezői szerződést, így akár már a jövő héten elkezdődhet az új Illovszky Stadion építése - derül ki a csütörtökön 106 éves angyalföldi klub honlapján megjelent közleményből. A két cég együttműködése nem új keletű, többek közt a Market fővállalkozóként építette fel az FTC stadionját, amely acélszerkezetének gyártásában és szerelésében a KÉSZ is részt vett.

A megállapodás egy 5154 férőhelyes stadion megépítéséről szól, de ha igény lesz rá, a keleti lelátót a későbbiekben ki lehet bővíteni, amelynek köszönhetően a befogadóképesség elérheti a 6204 főt - írta az MTI. A Vasas szurkolók januárban nyílt levelet írtak azért, hogy az előzetesen tervezettnél nagyobb legyen az új stadion befogadóképessége. A Vasas Futball Club támogatta a szurkolók kezdeményezését.

Jövő hétfőn adják át a munkaterületet a kivitelezőknek, ezt követően kezdődhetnek el a munkálatok. Az új stadiont a tervek szerint 2018 nyarán adják át.

Mennyiért épül?

A Napi.hu beszámolt róla, hogy a Vasas Sport Club tavaly novemberben írt ki közbeszerzést egy új, legalább ötezer férőhelyes, acél tetőszerkezetes stadion tervezésére és kivitelezésére. A felhívásban a klub még azt közölte, hogy a tenderen azokat az ajánlatokat, amelyek a nettó 5,5 milliárd forintot a tartalékkerettel együtt számítva elérik, illetve meghaladják, érvénytelenné nyilvánítja. Végül a Market-KÉSZ konzorcium egyedüli ajánlattevőként, nettó 5,24 milliárd forintos árajánlattal nyert.

Pörögnek az állami sportberuházások

A Dagály úszóarénát (Duna Aréna) több mint nettó 43 milliárd forintért megvalósító Market a 13,5 milliárdos FTC-stadion után 9,8 milliárdért a Diósgyőrét, s most a Vasas stadionját is felépítheti.

Épül a Vasas-város

A kormány 2015. december 20-án döntött arról, hogy a Vasas Illovszky Rudolf stadionja többletmunkáinak és egyéb létesítményfejlesztéseinek támogatását megtoldja 5,4 milliárd forint állami támogatással. Korábban már jóváhagytak 7,5 milliárd forintot a létesítményfejlesztési programra, valamint 4 milliárdot a stadionépítésre a Nemzeti stadionfejlesztési program keretében.

Büszke vagyok arra, hogy sikerrel zártunk egy hosszú, négyéves folyamatot, amelynek végén megkezdődhet az új Illovszky Stadion építése - nyilatkozta most a Vasas honlapjának Markovits László klubelnök.

A napokban új közbeszerzést is kiírt a Vasas SC, a Folyondár utcai sportközpontja fejlesztésére, ennek része egy új tornacsarnok építése, a röplabdacsarnok felújítása, bővítése és parkolók építése. A nyílt közbeszerzés ajánlattételi határideje április 18-án jár le.