Új csarnok épült 700 millióért Répcelakon

Ünnepélyes keretek között adták át szombaton délután a Vas megyei Répcelakon a tao-támogatással és önkormányzati forrásból 700 millió forintért felépült, 300 néző befogadására alkalmas Répce sportcsarnokot - írja az MTI.
Domokos Erika, 2017. június 17. szombat, 16:39
Fotó: Napi.hu

Az új multifunkcionális csarnok egy több mint 1100 négyzetméteres, kettéválasztható, kézilabda-, kosárlabda- és röplabda-mérkőzések megtartására alkalmas pályával, 140 négyzetméteres aulával, 170 fős emeleti lelátóval, irodával, klubszobával és konditeremmel rendelkezik. A szabványos kézilabdapálya mellett három edzőterem is épült. A létesítmény a városban működő kézilabdaklubnak nyújt otthont, délelőttönként pedig az általános iskolások testnevelés óráit tarthatják benne.

A kormány minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minél többen sportoljanak, megőrizzék egészségüket, a fiatalok pedig a sportban is kibontakoztathassák a tehetségüket - idézte Szabó Tündét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárát az MTI. Hozzátette: a Répce Sportcsarnok, azon túl, hogy a helyi építészek, a kivitelezők munkáját dicséri, újabb remek példája annak, hogyan segíti a tao-támogatási rendszer (társasági adókedvezmény, amely bevételről lemond az állam - a szerk.) többek között a sportinfrastruktúra fejlesztését, ezáltal az utánpótlás-nevelés hatékonyságának növelését, valamint a sportos életmód népszerűsítését, így végső soron széles körben az egészség megőrzését. Ezért épültek és épülnek hiánypótló sportlétesítmények országszerte - véli Szabó.

Szabó József polgármester az ünnepségen köszönetét fejezte ki mindazoknak akiknek köszönhetően az új sportcsarnok felépülhetett, köztük elsőkén a répcelaki Linde Zrt.-nek, amely társaságiadó-felajánlásával megteremtette az építéshez szükséges anyagi fedezet nagy részét.

Képünk illusztráció (Pixabay.com).

HOZZÁSZÓLÁSOK