Új élményfürdővel bővül a Rudas

Ma kezdődik a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukciója. A mintegy egymilliárdos beruházás várhatóan 2014 őszére készül el - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ.
Napi.hu, 2013. október 22. kedd, 14:47
Fotó: Napi.hu

A  rekonstrukció elsődleges célja a palackozó üzem fürdőhöz  csatolása, az épület felújítása és a fürdő profiljához illő funkciókkal való ellátása. Ennek megvalósításához azonban szükséges a fürdőn belüli közlekedés és a vendégek öltöző tereinek átszervezése -írja a BVK.

A beruházás során kialakítandó földszinti medencetérben két közepes méretű és két kisebb (merülő) medencét építenek. Ez a terület a meglévő uszodából közvetlenül elérhető lesz. Az emeleten egy az utcáról is megközelíthető étterem, a tetőteraszon napozóterasz és jacuzzi várja a vendégeket.  A pinceszinten lesz a gépészeti tér, az étterem konyhaüzemi helyiségei és a vendégeket kiszolgáló mosdók. A jelenlegi uszodához csatlakozó vendég és személyzeti öltözőket magába foglaló épületrészben pedig egy több mint 500 négyzetméter alapterületű szauna-világ jön létre.

A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan kisebb fejlesztések várhatóak a fürdő meglévő területén is. A 2012-ben teljes körűen felújított előcsarnokban egy hídszerű, közlekedő folyosó épül, hogy összekösse az előcsarnok két oldalán lévő épületek emeleti szintjét. Átalakul a jelenleg kihasználatlanul álló Juventus-kádosztály, illetve a volt nappali kórház.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2013.10.23 01:15

És minden belépőjegyhez ingyen vezelint adnak majd! A liberálisoknak nagy kedvezmények!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html