A  rekonstrukció elsődleges célja a palackozó üzem fürdőhöz  csatolása, az épület felújítása és a fürdő profiljához illő funkciókkal való ellátása. Ennek megvalósításához azonban szükséges a fürdőn belüli közlekedés és a vendégek öltöző tereinek átszervezése -írja a BVK.

A beruházás során kialakítandó földszinti medencetérben két közepes méretű és két kisebb (merülő) medencét építenek. Ez a terület a meglévő uszodából közvetlenül elérhető lesz. Az emeleten egy az utcáról is megközelíthető étterem, a tetőteraszon napozóterasz és jacuzzi várja a vendégeket.  A pinceszinten lesz a gépészeti tér, az étterem konyhaüzemi helyiségei és a vendégeket kiszolgáló mosdók. A jelenlegi uszodához csatlakozó vendég és személyzeti öltözőket magába foglaló épületrészben pedig egy több mint 500 négyzetméter alapterületű szauna-világ jön létre.

A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan kisebb fejlesztések várhatóak a fürdő meglévő területén is. A 2012-ben teljes körűen felújított előcsarnokban egy hídszerű, közlekedő folyosó épül, hogy összekösse az előcsarnok két oldalán lévő épületek emeleti szintjét. Átalakul a jelenleg kihasználatlanul álló Juventus-kádosztály, illetve a volt nappali kórház.