Új lakások dömpingje áraszthatja el a piacot

A következő két évben a mostaninál is több új lakás átadására lehet számítani a jelenlegi ismeretek szerint 2019 végéig tartó 5 százalékos kedvezményes áfakulcsnak köszönhetően - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szombaton, az M1-en nyilatkozva.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 4. szombat, 11:14
Fotó: Pixabay

Magyarország jelenleg kimagasló építési kedv tapasztalható, ami a kínálatot növelő áfacsökkentés mellett a keresletet fokozó családi otthonteremtési programnak (csok) is betudható - vélte a szakértő. Példaként említette, hogy az idei első háromnegyed évben 50 százalékkal nőtt az átadott lakások száma az előző év hasonló időszakához képest - írja az MTI.

Balogh László beszélt arról is, hogy az új lakások négyzetméterenkénti átlagos ára Budapesten 650-700 ezer forint között mozog, míg a nyugati országrészben ugyanez 360-400 ezer, a keleti régiókban pedig 350-380 ezer forint. Hangsúlyozta továbbá, hogy a használt lakásoknál még nagyobb eltérés tapasztalható a főváros és a vidék között, az ilyen típusú budapesti ingatlanok ugyanis átlagosan háromszor drágábbak, mint az ország többi részén találhatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2017.11.07 08:26

új lakások négyzetméterenkénti átlagos ára Budapesten 650-700 ezer forint között mozog,

Forrást!
Ezt én nem látom! Ennek a 2-5 szorosa, amit én látok!

Miről beszélnek ezek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Agar, 2017.11.07 08:24

Ez is azoknak fog kedvezni, akik befektetési célból vesznek ingatlant és nem annak, akik saját megélhetésük miatt próbálnak labdába rúgni?

Lehet kérni, hogy inkább lőljenek főbe, minthogy feleslegesen tönkre tegyem magam a sok munkával, hogy a végére semmim se legyen?

Arra inkább jelentkeznék!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html