A hotel a spanyol Iberostar szállodalánc The Grand Collection nevű sorozatának tagja, amelynek minden szállodája 5 csillagosnál magasabb kategóriába tartozik - közölte a társaság. Az új hotel a Szabadság téri, évtizedekig romokban álló, 200 éves műemléki épületben kapott helyet, a felújítás eredményeként teljes egészében visszanyerte eredeti szépségét.

Az ötcsillagos hotel elsősorban az üzleti utazóknak kínálja mediterrán stílusban berendezett szobáit és felsőkategóriás szolgáltatásait, valamint konyhája spanyol és mediterrán különlegességeit. Öt emeleten 50 modern szobát és lakosztályt alakítottak ki.

Az Iberostar Hotels & Resorts szállodaláncot a Fluxá család alapította 1986-ban Palma de Mallorcá-n. A Grupo Iberostar vállalatcsoport részeként, amely az egyik legnagyobb spanyol turisztikai konzorcium és 50 éves múltra tekint vissza, az Iberostar Hotels & Resorts jelenleg 100 hotellel és 36 ezer szállodai szobával rendelkezik 15 országban - közölte a vállalat.

Az október 27-i megnyitó ünnepségre Magyarországra érkezett Miguel Fluxá, az Iberostar tulajdonosa, valamint Fernando Masaveu, a Masaveu Internacional elnöke. Az eseményen részt vettek a magyar kormány, a főváros és a kerület képviselői. Tiszteletét tette a spanyol nagykövet, a legnagyobb magyarországi vállalatok képviselői és hírességek is.

Miguel Fluxá ünnepi beszédében örömének adott hangot, hogy a szállodalánc első city hoteljét Budapesten, annak is az egyik legszebb részén nyithatták meg. A Fluxá és a Masaveu családok a híres spanyol dinasztiák közé tartoznak. Miguel Fluxá kiemelte, hogy a két család már öt generáció óta dolgozik együtt különböző üzletekben, és közös sikereiket konzervatív üzletpolitikájuknak köszönhetik.

Becsey Zsolt miniszterelnöki megbízott szerint az Iberostar és a Masaveu magyarországi beruházása azt jelenti, hogy a két spanyol nagyvállalat bízik hazánkban, a magyar gazdaság fejlődésében, hiszen hosszú évtizedekre elkötelezték magukat a befektetésükkel.

Ezt erősítette meg beszédében Fernando Masaveu is, aki bejelentette: cége újabb, jelentős beruházást tervez a XIII. kerületben. Puskás András, V. kerületi alpolgármester kiemelte, hogy a beruházó, illetve a kerület düntéshozói között a beruházás kezdetétől kiváló együttműködés volt, és ennek köszönhetően a Szabadság tér egyik legszebb épülete újulhatott meg.