Új sportberuházást indít a kormány

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja tervpályázatot írt ki egy új budapesti atlétikai stadion tervezésére a korábban 16,5 milliárd forintért megvásárolt IX. kerület, Kvassay zsilip melletti telekre.
Domokos Erika, 2017. április 21. péntek, 14:19
Fotó: MTI Fotó

Bár Budapest visszavonta a 2024-es olimpiai pályázatát, és az sincs napirenden, hogy a főváros újra pályázzon, megépítik a játékokhoz szükséges létesítményeket. Elsőként a Budapest Atlétikai Stadion készülhet el, legalábbis ez derült ki a csütörtökön megjelent európai uniós közbeszerzési értesítőből, amely szerint a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. tervpályázatot írt ki a sportcentrum megtervezésére - írja a Magyar Nemzet.

A közbeszerzés ismertetésében az áll, hogy a stadion megépítésével a kormány célja a hazai verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása, az olimpiai felkészülés sportszakmai feltételeinek biztosítása, egyes sportágak elterjedésének és hozzáférhetőségének javítása.

A létesítmény helyszínéül a kormány a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre fekvő 15 hektáros területet nézte ki, amelyet a magyar állam már 2014-ben 16,55 milliárd forintért megvásárolt. A ferencvárosi területet a Wing Zrt. - a korábbi Wallis - adta el. További részletek a lapban olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK