Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Farkas Boglárka, az Echo TV volt vezérigazgatója cége hetvenmillió forintot nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökségtől szálláshely-fejlesztésre - írja a 24.hu. A hírportál tudomása szerint egy vendégházat álmodott a Balaton-felvidéken lévő Vászolyba, ahol 2017-ben vett magának egy ingatlant. A helyiek egy részének nem tetszik, hogy nem tudják, hány szobás vendégház épül, és milyen forgalmat várnak tőle.

Farkas - aki Bayer Zsolt exneje - nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A 240 lakosú falu polgármestere, Rózsahegyi Tibor azt mondta: „Boglárka amit kért rendezésiterv-módosítást, azt vissza is vonta, úgyhogy ezzel kapcsolatban semmit nem tudok.” Az építkezés mindenesetre hírportál információi szerint már zajlik. E szerint Farkas Boglárka idén kezdte el átépíteni a lerobbant épületet, annak átsorolása azonban a polgármester elmondása szerint nem történt meg.

Rózsahegyi Tibor az építési szabályzat módosításával kapcsolatos kritikákra azt mondta, még nincsenek elkésve semmivel, az említett lakossági egyeztetés pedig szerinte több kárt okozott, mint hasznot. „Teljesen alátámasztatlanul feltételeztek olyan dolgokat, amik nem úgy vannak. Sokan nem tudják, hogy vannak országos rendeletek, amiknél szigorúbb lehet egy önkormányzat, de eltérni tőlük nem lehet.”