Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hazatérésre ösztönző rendezvényekkel nem a magyarországi cégek megbízásából, velük szerződésben kint dolgozó 17 ezer magyar munkavállalót célozzák meg, hanem azt a mintegy 30 ezer főre becsülhető szakmunkást és mérnököt, akik német vállalkozásokkal vannak kapcsolatban - mondta az MTI lapszemléje szerint Nagy Lajosné, az ÉVOSZ ügyvezetőigazgató-helyettese.

A jelenleg több mint 360 ezer munkavállalót foglalkoztató magyar építőipari ágazatban gyakorlatilag minden szakterületre keresnek embereket, szakmunkásokat és szakmérnököket mindenképpen, ezen belül a magas- és mélyépítésbe, a szerelőiparba és a tervezőirodákba egyaránt hazavárják a külföldön dolgozókat.

A hazahívó rendezvénysorozat első állomása Münchenben lesz november 11-én, az eseményhez nemcsak személyesen, hanem online formában is lehet majd csatlakozni.

Az ÉVOSZ 2019-ben indította el hazahívó börzéjét, amely ugyancsak Münchenben debütált, majd Amszterdamban folytatódott, a koronavírus-járvány miatt azonban félbemaradt a rendezvénysorozat. Közben épp a pandémia miatti korlátozások nyomán sok külföldön dolgozó hazatért és itthon is maradt - olvasható a Világgazdaságban.