Újabb magyar arénát adtak át

Átadták a 6 milliárd forintból épült, akár 4 ezer ember befogadására is alkalmas Kaposvár Arénát szombaton - adta hírül az MTI.
Domokos László, 2019. május 4. szombat, 21:28
Fotó: Reuters - Képünk illusztráció.

A Kaposvár Aréna 2 év alatt készült el az Arany János utcai régi sportcsarnok melletti egykori téglagyári területen, modern körülményeket biztosítva a kosár- és a röplabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez, valamint kulturális rendezvényekhez.

A kavics alakú, kívülről a "pusztakezes" rongálások ellen karcolásmentes lemezzel borított épület legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítás: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, 2 ezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat edzhet.

Az új sportcsarnok építésére azért volt szükség, mert az 1983-ban emelt régi létesítmény elavult, egyre szűkösebbnek bizonyult sport- és kulturális rendezvények megtartásához.

Az aréna építésével párhuzamosan megújult a régi sportcsarnok, a város a rekonstrukcióra mintegy egymilliárd forintot költött. Az épület új homlokzati szigetelést kapott, kicserélték a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakult, az ingatlan körüli közlekedést járdák teszik biztonságosabbá. A fejlesztésnek köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett épületben 1000 helyett 1300-1500 ember is tartózkodhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.05 00:27

Nagyszerű hír! Már úgysem tudtuk mire elb@szni azt a rengeteg pénzünket, még szerencse hogy boxos fölcsuti napóleonunk ebben is segített, hát hol is lennének jobb helyen az adóforintjaink milliárdjai, mint egy ezredik üres stadionban vagy sportcsarnokban? Igaz, hogy a fél ország menekül ebből az ócska Bangladesből, amivé züllesztett bennünket a boxos napóleon mutyimaffiája, a dolgozói szegénység, a bangladesi bérek meg a svéd adók elől, dehát egy sokmilliárdos, fölösleges, üres, megalomániás betonförmedvény az 10 év múlva is betonförmedvény lesz, mikor itt már csak nyuggerek és cigányok maradnak, meg a boxos királyuk...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html