Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közlemény szerint az épület összes szintterülete 8548,39 négyzetméter. Az épület megfelel a passzívház kritériumoknak, vagyis energiatakarékos. A légtömörség-mérést viszont az ajánlatkérő végezteti el. (Az utóbbi a Blower-Door tesztet jelenti. Amíg egy átlagos házban óránként háromszor cserélődik ki - a falakon és a nyílászárókon keresztül - a bent lévő levegő, addig a passzív házakban ez csak 0,6 lehet.)

A nyertessel január 11-én kötött szerződést az önkormányzat. Indult még a közbeszerzésen, az újpalotai Nadie Property Kft. is.

A Napi.hu 2018 augusztusában közölte, hogy újabb, önkormányzati fejlesztésű passzívházat adtak át Angyalföldön. A 23 bérlakásos Kartács utcai épületet 961 millió forintból húzták fel. Akkor a Klapka utcában egy 33 lakásos, a Jász utcában egy 35 lakásos, a Szent László úton pedig egy 60 lakásos bérház építése folyt.

A Portfolio.hu egy hete adott hírt arról, hogy 35 bérlakás megépítésével, átadta a XIII. Kerületi Önkormányzat a Jász utca 72. szám alatti új passzív bérházat.