Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kétszer is meggondolhatják a pályázati nyertesek, hogy beköltözzenek az ócsai adósparkba, mivel könnyen százezer forint feletti összegbe is kerülhet egy-egy családnak a költözködés. Erre pedig nem gondoltak az illetékesek, noha a bedőlt hitelesek megsegítésére szánt ócsai telepet szociálisan rászoruló, nagyon szegény családok számára építették - amikor ugyanis a Blikk rákérdezett arra, hogy ki állja majd a távolabbról érkezők százezres számláit, az illetékesek nem tudtak válaszolni.

A Máltai Szeretetszolgálat megbízása a pályázat lebonyolítására és a nyertesek kiválasztására terjed ki, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. pedig csak a bérleti szerződés aláírásakor fog képbe kerülni.

Márpedig az eddig kiválasztott húsz bérlő közül többen igen messze laknak Ócsától. Bár a többség a fővárosi és Pest megyei, egy család például Nyíregyházát hagyná ott az új otthona kedvéért, vagyis 235 kilométerről kell átcuccolnia, de vannak, akik Püspökladányból vagy Szekszárdról érkeznének.

Költözés ára:

  • Budapestről:40-54 ezer forint körül alakulhat
  • Szekszárd:80-104 ezer Ft
  • Püspökladány:87-113 ezer Ft
  • Nyíregyháza:119-150 ezer Ft

Egy család költöztetéséhez legalább egy közepes méretű teherautóra és két rakodóra van szükség. Egy kedvező, 130 forintos kilométerdíjjal, valamint a rakodók munkadíját is beleszámítva sem jön ki százezer forint alatt például egy Nyíregyháza-Ócsa fuvar - mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő költöztetőcég ügyvezetője.

A költözködési költségek mellett eltörpülnek a házakért fizetendő bérleti díjak: az ingatlan méretétől függően havi nettó 16,8-21,1 ezer forintot kell fizetniük az újdonsült ócsai adósparki lakosoknak.