Összesen 1,3 milliárd forintnyi forrást biztosít a kormány a budavári Várgarázs befejezéséhez - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, hétfőn este megjelent számában. A kormány határozata szerint a nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia a forrás biztosításáról az idei központi költségvetés terhére.

Az Orbán-kormány 2013-ban már 1,7 milliárdot különített el a várbeli mélygarázs építésére. A kormány 2013 novemberi határozata szerint az az évi költségvetés előirányzatából összesen 1778,3 millió forintot csoportosítottak át "a budavári Várgarázs fejlesztésével összefüggő, a Budai Vár egyes építményeinek állékonyságát helyreállító munkálatok elvégzésének és a beruházás I. munkafázisa megvalósításának finanszírozása érdekében".

A mai Magyar Közlönyben jelent meg az is, hogy a tavalyi költségvetés maradványaiból mintegy 80 millió forintot csoportosítanak át a kormányablak program megvalósítására, 18 milliót pedig a fővárosi, megyei és a járási kormányhivataloknak.

Hasonlóan átcsoportosítással juthat 400 millió forinthoz az MNV Zrt. ingatlanok felújítására. Egy másik rendelet szerint szintén a 2014-es maradványokból 46 millió forintot csoportosítanak át az év közben jelentkező többletfeladatok kiadásaira.