Újabb fővárosi céget vizsgál a rendőrség

Házkutatásokat tartott a rendőrség hűtlen kezelést és jelentős fővárosi vagyonvesztést gyanítva a Rác fürdő kilencmilliárdos bővítésénél, de nyomoznak a fővárosi fürdők beléptetőrendszere miatt is - számolt be a Népszabadság.
NAPI, 2010. február 26. péntek, 08:49
Fotó:

A BKV után a főváros gyógyfürdőcégénél tettek látogatást a nyomozók, a BRFK csütörtök reggel több helyszínen tartott házkutatást a Rác fürdő bővítése ügyében, hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt - olvasható a Népszabadság mai számában. A kilencmilliárd forintos beruházás kapcsán a rendőrség szerint jelentős vagyoni hátrány érte a fővárost. A lap szerint csütörtöki, több helyszínre kiterjedő házkutatások során a nyomozók adatokat és dokumentumokat kértek be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-től, a fővárosi önkormányzattól, a beruházást megvalósító Rác Nosztalgia Kft.-től, és több tanút is kihallgattak.

A városháza pénzügyi ellenőrző bizottságának fideszes elnöke, György István tavaly ősszel jelezte aggályait a beruházással kapcsolatban. Az ellenzéki politikus szerint felesleges volt külső céget bevonni a fejlesztésbe, kérdésesnek tartotta, hogy miért engedte át ingyen a BGYH a földhasználati jogot is, valamint aggályosnakn nevezte, hogy a beruházás végső határidejét többször is anélkül módosították, hogy ezek okait a tulajdonosi jogokat gyakorló városházi szakbizottság érdemben firtatta volna.

A Rác fürdő felújítása során a főváros nem veszít, sőt, gyarapszik a vagyona - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester az ellenzéki javaslatot tárgyaló Fővárosi Közgyűlés tavaly októberi rendkívüli ülésén, ahol elutasították György István előterjesztését. Demszky akkor azt mondta: a fürdő felújításáról a Fidesz-kormány idején döntöttek, a Széchenyi-terv keretében nyertek el 250 milliós támogatást, és emiatt lett 25-75 százalékos a tulajdonosi arány az önkormányzat és a magánbefektetők között a kft.-ben - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK