Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akár a következő fővárosi közgyűlésen téma lehet a Duna-parton álló Bálna eladása. A városvezetés ugyanis pályázatot írna ki az üvegcet értékesítésére, amelyhez azonban a Fővárosi Közgyűlésnek is hozzá kell járulnia - írta a lap.

A kiírásban a minimálár mellett a jelenlegi bérlők szerződéseit­ érintő passzusokat is meghatároznák. Az ingatlan-értékbecsléssel a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt.-t bízták meg - mondta a lapnak Népszabadságot Bagdy Gábor gazdasági főpolgármester-helyettes, aki egyúttal megerősítette: november óta tárgyal az MNB képviselőivel az eladás kereteiről.

Tagadta viszont a lap értesülését, miszerint az adásvételi szerződés gyakorlatilag készen várja, hogy aláírják. Olyannyira, hogy az erről szóló előterjesztést már szerdán tárgyalta volna a közgyűlés. Azt viszont nem tagadta, hogy eddig egyetlen komoly érdeklődőről tudnak, és az az MNB.

A bank interaktív eszközökkel felszerelt látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot alakítana ki az épületben.

A főváros a bekerülési költséget mindenképpen meg szeretné kapni. A Közraktárak épületegyüttesre a beruházó Porto Investment Kft. 8,5 milliárdot költött, ebből 7,5 milliárdot adott az MKB. A főváros a perek idején kötött alkukban 6,5 millió eurót fizetett a beruházónak, 2,7 millió eurót a generálkivitelezőnek. Szeptemberben pedig 1,32 milliárd forintot szavaztak meg a befejezésre. Így jutott a főváros mintegy négymilliárd forintért a 13 664 négyzetméteres multifunkcionális központhoz - írta a Népszabadság.