Sikeresen lezárult a Dél-pesti Üzleti Park tranzakciója a Wing Zrt. és a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap között. Az irodapiac mellett az ipari szegmensben is jelentős piaci szereplő Wing mintegy 34,4 ezer négyzetméteres IX. kerületi city logisztikai központja kategóriájában úttörő fejlesztés. Az eladással a vállalat a jelenlegi fejlesztéseihez és új beruházásaihoz teremt finanszírozási hátteret. A tranzakció értéke megközelíti a 9 milliárd forintot - olvasható az eladó közleményében.

A Wing Zrt. Magyarország piacvezető ingatlanpiaci fejlesztőjeként, egyúttal a befektetői piacon is aktív vállalatként irodákat, ipari csarnokokat, bevásárlóközpontokat és szállodákat fejleszt. Folyamatban lévő beruházásai a Magyar Telekom székháza, az Ericsson székház és az ibis Styles Budapest Airport Hotel.

A Dél-pesti Üzleti Park hosszú távú bérleti szerződésekkel rendelkezik, a raktárterületek kiadottsága folyamatosan 90 százalék feletti. Fejlesztése 2005-ben kezdődött el és mára mintegy 34,4 ezer négyzetméter nettó bérbeadható csarnok- és irodaterülettel bír. 2009-ben elnyerte az International Property Awards "Legjobb Ipari Fejlesztés" díját.

Képünk illusztráció.