Újabb listán áll dobogós helyen Magyarország

Két és félszer több lakás építésére adtak ki engedélyt 2017. II. negyedévében, mint hét évvel korábban, ezzel Magyarország a harmadik helyen áll Svédország és Észtország mögött európai összevetésben - összegzi az Eurostat 27 európai országot vizsgáló hét éves adatsorát az OTP Ingatlanpont.
Szepesi Anita, 2017. október 2. hétfő, 11:17
Fotó: Napi.hu

A lista végén szereplő hét országban (Írország, Horvátország, Portugália, Spanyolország, Szlovénia, Ciprus és Görögország) még nem haladja meg az építési volumen a 2010-es értéket, tehát a lakásépítés egyelőre nem lábalt ki a válságból.

Hazánkban a kiadott építési engedélyek száma így 2016. elejétől kezdve folyamatosan meghaladja a 2010-es negyedéves átlagértéket, a negyedéves tendencia önmagában is növekedést mutat. Használatba vételi engedélyek számában, azaz lényegében a megépülő lakásmennyiségben viszont csak az idei év második felében, illetve éves szinten 2018-ban várható növekmény.

A 2010-es szintet, az építési projektek hosszabb átfutása miatt is, várhatóan csak jövőre haladhatjuk meg - állítja Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

 

Címlapkép forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK