Újabb Rogán körüli titok derült ki

Háromszorosára nőhetett három év alatt annak az ingatlannak az ára, amely a belváros-lipótvárosi önkormányzat tulajdonából Rogán Antal kabinetminiszter egyik közeli munkatársának párjához került.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 19. kedd, 09:56
Fotó: Napi.hu

Egy belváros-lipótvárosi önkormányzati ingatlan sajátos sorsáról ír a Magyar Nemzet, amelyben Rogán Antal kabinetminiszter egyik gyerekének keresztapja lakik. A 131 négyzetméteres, központi helyen fekvő, műemléki védelem alatt álló, a Mérleg utca 9. szám alatti harmadik emeleten található háromszobás lakás új tulajdonosa 2014-ben a sajtóban eddig feltűnést nem keltő Balázs Rita lett.

A vásárláshoz az önkormányzat 27 millió forint kölcsönt nyújtott, amit jelzálogként be is jegyeztek. Balázs Rita Nagy Ádám élettársa volt (azóta már felesége lett Nagy Ádámnak, és a nevét Nagy-Balázs Ritára változtatta). A most 29 éves Nagy Ádám 2012 óta Rogán Antal - akkoriban V. kerületi fideszes polgármester, jelenleg kabinetminiszter - egyik fontos bizalmi embere és egyben személyi titkára, illetve a miniszter legkisebb gyerekének keresztapja.

Az ingatlan pontos vételárát nem árulja el az önkormányzat. A helyhatóság egyik 2008-as értékbecslése a 131 négyzetméteres ingatlant 28 millió forintra taksálta, egy későbbi értékelés pedig már 34 millióra. Egy a környéket jól ismerő ingatlanos szerint "ma legalább 110 millióért tovább is adhatná" a tulajdonosa ezt a lakást.

(Képük illusztráció, forrása: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Marzipan, 2017.09.19 16:01

Természetesen minden törvényes volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Papuska54, 2017.09.19 10:30

eGy ingatlan ára általában annyi, amennyit a legmagasabb ajánlatot tevő vevő ajánl érte, tehát elég relatív. A fővárosi ingatlanárak az utóbbi néhány évben elég meredeken emelkednek. Egy belvárosi, régi építésű, harmadik emeleti lévő három szobás ingatlan ára kicsit nehezen hihető, hogy százhúsz millió forint, de minden lehetséges. Jó lenne, ha azt is leírná a hírforrás, hogy mitől lett ilyen kiemelkedő ez az ár. Akkor érthetőbb lenne a dolog.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html