2,2 milliárd forintból 2014 harmadik negyedévére készülhet el az uszoda, míg az 1996 óta félkész állapotban lévő Tüskecsarnok átadása 2014 tavaszára várható - mondta Vígh László. "A két létesítmény a XI. kerület, Dél-Buda, sőt az egész főváros számára hiánypótló lesz, hallgatók, diákok, szabadidős sportolók és élversenyzők is használhatják majd. Az elmúlt hónapokban a sportági szakszövetségekkel és az egyetemi, főiskola sportélet képviselőivel egyeztettünk a beruházásokról, az igényeiket, kéréseiket beépítettük a tervekbe" - hangsúlyozta a kormánybiztos, és hozzátette: minden egyes sportra fordított forint kétszeresen-háromszorosan megtérül.

A versenyek megrendezésére alkalmas 50 méteres medencéhez egy tanmedence is tartozik majd a szükséges wellness és kiszolgáló funkciókat biztosító helyiségek mellett. A lelátón 1000 néző foglalhat helyet - írta közleményében a Nemzeti Sportközpontok.

A Tüskecsarnokkal kapcsolatos legújabb fejlemény, hogy még pénteken beadjuk az engedélyes terveket a hatóságoknak, a kiviteli tervek még idén elkészülnek, és ezek alapján hamarosan elindítjuk a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást - közölte Vígh László. A sajtótájékoztatón a Nemzeti Sportközpontok bemutatta a Tüskecsarnok látványterveit is. A félkészen álló létesítmény befejezésének terveit a Rubik Ernő résztulajdonában lévő A&D Stúdió Kft. készítette.