Újbudának mégsem kell a Citadella

Újbuda önkormányzata a december 19-én megszületett testületi döntés értemében visszaadja a Citadella vagyonkezelői jogát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek (MNV) - olvasható a kerület közleményében.
Napi.hu, 2013. december 20. péntek, 12:39
Fotó: Napi.hu

A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a XI. kerület határozott időre, 50 évre vegye vagyonkezelésbe a Citadellát, melynek turisztikai fejlesztése, kulturális célú hasznosítása, a szélesebb közönséget vonzó, hosszú távú üzemeltetése így nem biztosított - írja az önkormányzat, noha novemberben még egészen másféle terveket fontolgattak.

A közlemény szerint mivel az önkormányzat nem tudja garantálni, hogy ilyen körülmények között is megtérül a befektetni tervezett pénz, illetve sikeres lehet a tervezett üzemeltetői pályázat, Hoffmann Tamás polgármester javaslatára a képviselő-testület csütörtöki ülésén úgy határozott, hogy felelős testületként visszaadja a határozatlan időre szóló vagyonkezelői jogot az államnak, melynek elegendő forrás és garanciális feltétel áll rendelkezésére ahhoz, hogy a Citadella hosszú távú működését, fejlesztését biztosítsa.

HOZZÁSZÓLÁSOK