Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gátat kívánna szabni a vízpartot elfoglaló és a balatoni panorámát eltakaró apartmanházak egyre gyorsuló elterjedésének ugyanis a siófoki polgármester.

Emiatt a helyi építési szabályzatot és az adórendeletet is módosíttatni szeretné. A cél minimálisan az, hogy a település is lásson "viszont" valamit az ezekben a magas kerítésekkel elzárt ingatlanparkokban zajló üzleti tevékenységből, legfőképpen nyaraltatásból. A legtöbb Balaton-parti társasház a tóparti települések közül Siófokon épült az elmúlt években, és jelenleg is számosnak az építése zajlik - írta a portál.

Egyre szűkül a rálátás a magunkfajta egyszerű földi halandók számára a gyönyörű balatoni panorámára. Egyik épület emelkedik a másik után, amelyeknek a tulajdonosai, szállóvendégei aztán az erkélyekről élvezhetik a parti naplementéket.

A helyi építési szabályzat 2004 előtt jobban védte a zöldfelületeket és szigorú magassági korlátozást tartatott be az építtetőkkel. Azután egyre csak lazított a város vezetése a szabályokon. A siófoki partszakasz pedig lassan átalakult, és nem feltétlenül az előnyére - véli a polgármester.

Véleménye szerint a balatoni panorámás ingatlanok hasznosításából (értékesítés, kiadás) a város teljes lakosságának is többet kell profitálnia, vagyis "a luxusadóból" a város közössége gyarapodhatna.