Újjáéled Budapest emblematikus épülete

Nyáron ismét megnyit a budai oldal egykor legnépszerűbb szállodája, a Hotel Wien. A nyolc évvel ezelőtt bezárt épületben háromcsillagos hotel nyit, üzemeltetője a z Ibis szállodalánc lesz.
Szakonyi Péter, 2017. december 20. szerda, 08:07
Fotó: Napi.hu

Magyar befektetők vették meg egy évvel ezelőtt a Hotel Wien épületét a CIB Banktól. Az egykor szebb napokat is megért szálloda - amelynek tetőtéri bárja a budapesti éjszaka egyik legfelkapottabb helye volt a nyolcvanas években - néhány hónap alatt teljesen megújul.

A nyári nyitás után a korábbi 92 helyett 114 szoba várja a vendégeket - igaz étterem, bár vagy konferenciaközpont nem lesz az épületben. Ezt a szomszédban épülő Budapest One irodacentrummal, és az Etele téri bevásárló központtal magyarázzák az új tulajdonosok.

A City-West Kft. - amelynek egyik tulajdonosa Lovas Péter - csaknem kétmilliárd forintos befektetéssel a szerkezetig visszabontatta a ma már korszerűtlennek számító épületet. Az 1971-ben épült hotel teljesen megújult gépészeti és villamossági hálózatokkal és homlokzattal nyit 2018 nyarán. A szálloda üzemeltetését a francia Accor-csoport Ibis Styles hotellánca végzi majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK