Újra eladó a Fradi-pálya

A hétfőn zárult sikertelen pályázattal lényegében azonos feltételekkel ismét meghirdette a Kincstári Vagyoni Igazgatóság az FTC stadionját és a klub részvényeit; a pályázati felhívást ma tették közzé - írja az MTI-Eco.
NAPI Online, 2007. szeptember 21. péntek, 13:33
Fotó:

A pályát és a hozzátartozó ingatlanokat nettó 3,471 milliárd forint limitáron kínálják. A nyertesnek vállalnia kell ezen felül, hogy két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa költséggel felújítja a stadiont, és további nettó 1,5 milliárd forintot kell költenie arra, hogy megváltsa a létesítmény használati jogát.

A vevőnek további 800 millió forintért meg kell vásárolnia a Ferencvárosi Torna Clubtól (FTC) az FTC Labdarugó Zrt. részvényeinek 19,977 millió forint névértékű csomagját is. Emellett 25 évre biztosítani kell az FTC számára a stadion, és a sportklub ügyvezetése (maximum 20 fő és a 10 szakosztály - egyenként egy-egy fő) számára szükséges, legalább C kategóriájú irodák használatát. Az új pályázat benyújtási határideje október 24.

Az előző, immár harmadik sikertelen értékesítési pályázat anyagát ugyan hárman megvásárolták, de végül egyetlen ajánlat sem érkezett a szeptember 17-i határidőre. Az esélyek most a hírek szerint jobbak - a Fradi elnöke, Rieb György kedden közölte, hogy szándéknyilatkozatot írt alá Kevin McCabe-bel, a Scarborough Property Holdings és a Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosával a jövőbeni együttműködésről. "..tehát most már kijelenthető, hogy egy jelentkező biztosan lesz ...az új tenderre" - mondta Rieb az MTI-nek. A klubvezető hozzátette: a Scarborough már az előző pályázat kiírásánál jelezte, hogy szűk a szeptemberi határidő, és szerencsésebb lenne egy hónappal eltolni a beadást. "Mivel az új pályázat benyújtási határideje október 24., most már semmi akadálya sincs az angolok jelentkezésének" - mondta Rieb kedden. Az összesen több mint hét hektár területű ingatlan a Sportfolió Sportlétesítmények Kezelő, Hasznosító és Fejlesztésszervező Kht. vagyonkezelésében van.

HOZZÁSZÓLÁSOK