BUX
38240

Uniós pénzből bővül az East Gate Business Park

Ötszázmillió forintos európai uniós támogatással folytatódik az M0-ás és az M3-as autópálya találkozásánál található East Gate Business Park fejlesztése.

NAPI, 2011. január 20. csütörtök, 10:09

Az East Gate Business Park Budapest északi vonzáskörzetének legnagyobb, 37 hektáron elterülő üzleti parkja. Területén raktárak és kereskedelmi célokra egyaránt alkalmas modern csarnokok és "A" kategóriás irodák találhatók.

Az induló új fejlesztéshez az Európai Unió pályázata öszázmillió forintos támogatást biztosít, kiemelt fejlesztési területté téve a térséget. Mindez lehetővé teszi, hogy az üzleti parkban a piaci bérleti díjak jelentősen csökkenjenek, a szokásos piaci ár akár kétharmadára. 

A közelben található a magyar Hollywoodként ismertté vált filmstúdió-komplexum, amely a világ egyik legmodernebb filmgyártási központja jelenleg. A térségben megvalósuló fejlesztések jelzik, hogy adottságai révén az egyik legdinamikusabban fejlődő üzleti területté vált.Az új fejlesztés elsősorban a gyártó-termelő cégekek kívül raktározási vállalatoknak kínál területeket rendkívül kedvező feltételek mellett, alacsony bérleti díjon, hosszú távra (5-10 év), az adott vállalkozásra szabott módon kialakított csarnokhelyek bérletére.

A 98 százalékban bérbeadott, jelenleg 65 ezer négyzetméterre kiépített parkban a közelmúltban írt alá mintegy 2,3 ezer négyzetméternyi területre hosszú távú bérleti szerződést az ABB, a mérnöki szolgáltatások piacának vezető képviselője.