Uniós pénzből szépülhet a lerobbant városrész

A 4,2 milliárd forintos összköltségvetésű kulturális városrehabilitációs program lezárultát követően Hódmezővásárhely újabb településrésze, a Szabadság tér és környéke szépülhet meg uniós támogatással, mintegy 900 millió forintból – közölte az MTI.
MTI, 2012. szeptember 10. hétfő, 13:37
Fotó: Napi.hu

A Szabadság tér Hódmezővásárhely társadalmi, fizikai, gazdasági szempontból is leszakadással fenyegetett településrésze: a lakásállomány leromlott, kevés a közösségi funkciót betöltő tér - mondta Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn, a beruházási elképzeléseket bemutató sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat ezért egy átfogó felújítási programot dolgozott ki, amely a Szabadság téren és környékén lakók életének szinte minden területén érezteti majd hatását: megújulnak az otthonok, az utak, parkok, a játszóterek, a piac, az iskola, a sportcsarnok, és a templom, a parókia is - hangsúlyozta a polgármester.

A rekonstrukciós munkák mintegy 900 millió forintos összköltségéből csaknem 700 millió forintot fedez pályázati támogatás. A tervek szerint 2013 elején elkezdődő beruházás 2014 végére készülhet el.

HOZZÁSZÓLÁSOK