Idén júliusban az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 29, az egyéb építményeké 48 százalékkal. Az épületeknél oktatási, ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 60, az egyéb építmények építésében 44, a speciális szaképítésben 20 százalékkal emelkedett.

A megkötött új szerződések volumene 70 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 2 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 134 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Július folyamán közlekedési infrastruktúra és távközlési hálózat fejlesztésére kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások július végi szerződésállományának volumene 62 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére kötött szerződések volumene 5, az egyéb építményeké 82 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel azelőtt.

Az első hét hónapban a termelés 22 százalékkal nőtt  az előző év azonos időszakához képest.

Fotó: Anamul Rezwan/Pexels.