Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaságok bejelentése szerint a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap és az Appeninn Holding Nyrt. között szerdán létrejött megállapodással lezárul az a január 12-én bejelentett, összesen 4,6 milliárd forintos tőkeemelés, melynek eredményeként a tőzsdei társaság tulajdonába kerül az Ü48 Irodaház. Az Ü48 Irodaház az Üllői úton található, a belvárosból kifelé haladva a Corvin-negyed metrómegálló után.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn az ingatlanalap által biztosított apport ellenértékét új részvények forgalomba hozatalával egyenlíti ki, melyek kibocsátási értékét az igazgatótanács január 10-i záróárfolyamon (710 forint) rögzítette. A Jones Lang Lasalle értékbecslésén alapuló apportügylet ellenértékét az Appeninn 6.478.874 darab 'A' sorozatú részvény zártkörű kibocsátásával egyenlíti ki, melynek lejegyzése után a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap 13,68 százalékos részesedést szerez a tőzsdei társaságban. Az ügylet zárását követően a Konzum-csoport összesen 53,98 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az Appeninn Holdingban - áll a cég közleményében.

Az Appeninn a megállapodással tulajdonába kerülő 8 145 négyzetméteres Ü48 irodaházat bérbeadás útján hasznosítja, a befektetés megtérülését az FHB Bankkal és a Takarékinfóval meglévő hosszú távú irodabérleti szerződések is garantálják. A tranzakciónak köszönhetően a tőzsdei vállalat saját tőkéjét 46 százalékkal, összesen 47 millió euróra növeli, de jelentősen (26,5 százalékkal) javul a vállalat jövedelemtermelő képessége is, köszönhetően az Ü48 irodaház bérbeadásából származó évente közel 1,3 millió euró nettó árbevételnek.

Az Appeninn Nyrt. számára jelentős fejlődési potenciált biztosít, hogy a Gazdasági Versenyhivatal döntését követően a Konzum-csoport az elmúlt hónapban megszerezte az irányítást a tőzsdei társaság fölött, illetve intézményi befektetőként az OTP Ingatlanbefektetési Alap stratégiai, 5,92 százalékos tulajdont szerzett a társaságban. A társaság tulajdonosainak korábbi közlése szerint a cél, hogy a tőzsdei társaság közép-kelet- európai viszonylatban meghatározó, 300-400 millió euró értékű ingatlanportfóliót kezeljen, illetve a vállalat rövid-közép távon szabályozott ingatlanbefektetési társasággá alakuljon - közölte a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!