A 16 ezer négyzetméter bérbeadható területű épülettel csaknem 35 ezer négyzetméteresre bővült a Balance Office Parknak nevezett irodakomplexum. A CPI cseh anyavállalata kötvénykibocsátásokkal finanszírozza a fejlesztéseket, a teljes beruházási költség cégcsoporton belüli forrás - mondta a szerdai hivatalos megnyitón Gereben Mátyás, a CPI Hungary ügyvezetője az MTI-nek.

Az irodapark másik két épülete szinte teljesen telített, az új irodaház bérbeadottsága jelenleg 76 százalékos. Az ügyvezető jelezte, a koronavírus-járvány hatása miatt kissé csökkent ugyan az érdeklődés, de folyamatosak a tárgyalások, így arra számítanak, hogy az év végére az új épület bérbeadottsága is meghaladja majd a 90 százalékot.

A kereskedelmi ingatlanok között az irodapiac a legstabilabb szegmens, a cégek visszajelzései alapján az irodák iránti igényben közép- és hosszú távon nem lesz nagy megtorpanás - fogalmazott Gereben Mátyás. A CPI a tervek szerint jövőre újabb irodaház építését kezdi el az Árpád híd pesti hídfőjénél.

A CPI Hungary az ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó CPI Property Group tagja, annak csaknem 350 ezer négyzetméter alapterületű, több mint 650 millió euró összértékű magyarországi portfóliójának kezelését látja el. Az ingatlanok között vannak irodaépületek, kiskereskedelmi létesítmények, szállodák és logisztikai park.

A frankfurti értéktőzsdén jegyzett, luxemburgi székhelyű CPI Property Group jelen van Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában, illetve vannak kisebb beruházásai más nyugat-európai országokban; az ingatlanportfólió összértéke 9,1 milliárd euró.