Lebontják Budapest egyik megosztó épületét a Váci utcában

Egyesek a főváros talán legjobb szocmodern épületének tartják, mások szerint viszont tönkreteszi a Váci utca látképét az 1984-ben épült Fontana-ház. Most viszont eldőlt, hogy elbontják, és azért lehet izgulni, hogy mi kerül a helyére.
Szabó Dániel, 2020. október 28. szerda, 14:59
Fotó: Google Maps

A Váci utca és Régi posta utca sarkán álló, 1984-ben épült Fontana-házat lebontják, a helyén modern ház épül lakásokkal, a földszinten áruházzal - írja a PestBuda.hu a Mai Belváros kerületi lapra hivatkozva.

Nem teljes bontásról van szó, de a homlokzat teljesen átalakul majd a 2-2,5 évig tartó átalakítás alatt. A tulajdonos a Müller Drogéria Magyarország Bt., amely azt közölte, hogy a földszinten, az első emeleten és a mínusz egyes szinten a cég saját drogériája, valamint más áruház kap helyet. A felette lévő szintekre 35 nagyméretű lakást terveznek.

Az eredeti épületet Vedres György építész tervezte, akinek szerepe volt több belvárosi építkezésben az 1970-es évek végén, többek között passzázsok és üzletek kialakításában vett részt. A helyén korábban gróf fényi Mocsonyi János Torontál vármegyei nagybirtokos 1833-ban átadott háromemeletes bérháza állt, amelyet még Hild József tervezett. Az épületet a II. világháborús sérülései miatt 1947-ben lebontották.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.10.28 19:10

@na4: Sebaj, lesz majd egy Alcsúti úttrörővasút a helyén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.10.28 15:45

Remélem a következő az a förmedvény lesz, ami a Szent István téren van a Bazilika mellett. Szocreál borzalom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html