Valaki 147 milliós lakáshitelt igényelt az OTP-nél

Az OTP Banknál 2017-ben is két számjegyű bővülés volt a beérkezett hiteligénylések számában és a felvett hitelek átlagos értékében egyaránt - adta hírül a hitelintézet.
Domokos László, 2018. január 30. kedd, 10:59
Fotó: Napi.hu

A bank több mint 21 ezer új lakáshitelt folyósított 2017 folyamán. Az év folyamán több mint ötezer igénylés - a 2016-os évhez hasonlóan - ismét Pest megyéből érkezett, amit Budapest és Győr-Moson-Sopron megye követ több mint 4500, valamint csaknem kétezer hiteligénylési kérelemmel - közölte a pénzintézet.

Az igényelt hitelek átlaga elérte a 7,6 millió forintot, és a legmagasabb összegeket tavaly is Budapesten igényelték. A fővárosiak átlagosan 11,7 millió forintnyi lakáshitelt igényeltek.

2017 legnagyobb összegű lakáshitel-igénylése is Budapestről érkezett, 147 millió forint értékben - olvasható az OTP Bank közleményében.

Mind a lakáshitel-igénylések száma, mind az átlagosan kihelyezett összegek nagysága azt mutatja, hogy Magyarországon továbbra is emelkedő ingatlanpiaci ciklusról beszélhetünk. Ez a trend 2018-ban is folytatódhat és ismét két számjegyű növekedéssel számolhatunk a beérkező igénylések számában - mondta Kormos Zoltán, a bank lakáshitelek főosztályának igazgatója.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK