Valami történik a budapesti irodaházakkal - ezt lépik a bérbeadók

Az elmúlt 5 évben mintegy 99 ezer négyzetméternyi irodaterület újult meg Budapesten. A felújított irodaházakban az üres területek aránya 10,1 százalék, a budapesti átlag 10,3 százalék. A megújulásban 2015 volt a rekordév, összesen 44 ezer négyzetméternyi irodaterületet érintett - derül ki a CBRE közleményéből
Napi.hu, 2016. október 7. péntek, 10:05
Fotó: Stocksnap

A budapesti irodapiac első modern épületei egymás után újulnak meg, amit a piac hamar elismer: a belváros ikonikus irodaházaiba a jobb minőségű területekért és a fejlődő cégméret miatt költöznek az új bérlők. Most a város első modern épülete, az East-West Business Center felújításáról döntött a tulajdonosa.

Az elmúlt időszakban trenddé vált, hogy egy-egy jelentős területet bérlő cég távozásával a tulajdonos belevág a felújításba, majd a megújított épületbe hamarosan új bérlők költöznek: egy év alatt az üresen álló területek aránya 18 bázisponttal csökkent - jellemezte az irodapiaci helyzetet Varga Judit MRICS, a CBRE szakértője.

A felújított irodaházakba az új bérlők elsősorban a jobb minőség miatt költöznek: az elmúlt 5 évben a bérlők kétharmada a közepes minőségű, nem A-kategóriás irodákból érkezett. Jelentős még az üzlet bővülése miatt költözők aránya: az új bérlők 38 százaléka nagyobb irodát igényelt saját maga számára.

HOZZÁSZÓLÁSOK