Ez is az önkormányzati választások hatása

Az elmúlt években az állami beavatkozások és a politika gyakorolta a legnagyobb hatás a hazai ingatlanpiacra, így indokolt lehet az a feltételezés, hogy a főpolgármester, illetve a kerületi polgármesterek személyében bekövetkezett változás az ingatlanpiacra is hatni fog - véli elemzésében a Balla Ingatlan.
Szepesi Anita, 2019. október 25. péntek, 11:16
Fotó: Pixabay

A régi és az új főpolgármester közötti politikamentes különbségek közül fontos megemlíteni, hogy míg Tarlós István mérnök végzettségű és szemléletű ember, addig Karácsony Gergely politológus. Ezért új építési beruházások elindítása, illetve az infrastruktúra folyamatos felújítása inkább Tarlós szakmai múltjához áll közel, de talán nem véletlenül Karácsony pont várostervező szakembert nevezett ki kabinetfőnökének - emeli ki az elemzés.

A város építészeti fejlesztése az új főpolgármester számára is bizonyára hangsúlyos lesz, de várhatóan más súlypontokra és fejlesztési célokra kerül a fókusz a jövőben. A fejlesztési célok esetleges megváltozása, és a főpolgármester és a kormány ellentétes pártállásának köszönhetően várható forráshiány a következő évekre gyengülő ingatlanfejlesztői aktivitást vetít előre. De ez leginkább az új építésű ingatlanok piacára és a nem lakófejlesztésekre lesz jelentős hatással, a használt ingatlanok piacát ez nem fogja érinteni - véli Balla Ákos ingatlanszakértő.

Azokban a kerületekben, ahol a rövidtávú bérbeadás és az erre specializálódott befektetők jelen vannak a kerületi vezetés megváltozása bizonytalanságot eredményez, amit csak az oldhat fel, ha kiderül az új vezetés hozzáállása ehhez az ingatlanhasznosítási modellhez. Komoly veszélye van annak, hogy az új kerületi vezetés tiltani, csökkenteni, vagy szabályozni fogja a rövidtávú bérbeadást, mely jelentősen átalakíthatja ezt az alpiacot. Ameddig ez nem derül ki, ezekben a kerületekben kevesebb tranzakcióra, és csökkenő árakra lehet számítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2019.10.25 11:40

El kellene dönteni, hogy a lakások, amelyek a nyilvántartások szerint lakhatási célokat szolgálnak felhasználhatók-e más célokra, például vendéglátásra, szórakozásra,ahol néha le is szoktak feküdni, ami lényeges eltérés a felhasználásban a lakhatás mindennapi fogalmától.Ha a minden napi életet vesszük figyelembe, akkor teljesen világos, hogy az emberek valamikor és mostanában is a hétköznapi értelemben vett lakhatás miatt vesznek vagy bérelnek lakást , nem pedig azért, hogy féktelen vigadásuknak legyen hely a városban!Ezt kellene figyelembe venni akkor amikor döntenek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html