Jos Tromp, a CBRE közép- és kelet-európai kutatásért felelős vezetője a jelentést kommentálva elmondta, a piacok többségében a korlátozott finanszírozás és a kereslet miatt kevesebb a tervezett fejlesztés, néhány városban (Moszkva, Varsó, Prága, Zágráb) azonban főleg a behatárolt kínálat révén egyre több építkezés indulhat el. Mindazonáltal amíg ezek a fejlesztések elkészülnek, az új irodaállomány szintje jóval a korábbi évek szintje alatt marad, például Varsóban és Budapesten az új kínálat legalább 2012-ig történelmi mélyponton lesz.
 
A kelet- és közép-európai régió irodapiacai összesített kihasználatlansági rátája változatlan maradt az előző negyedévhez viszonyítva és 15,5 százalékon áll. Egyes városok között jelentős a különbség: a kelet-európai piacokon az üres irodák aránya csökken az év eleje óta, miután nagyot emelkedett 2009 során. A szűkebb régió városai között a kihasználatlanság a legalacsonyabb Varsóban (8 százalék), majd Pozsony (11 százalék), Prága (13 százalék) és Budapest (21 százalék) következik.

A továbbra sem egyértelmű gazdasági trendek révén a bérleti díjak emelkedése nem várható sem Kelet-Közép-Európában, sem Délkelet-Európában. Moszkva és Kijev esete kicsit más, itt már emelkedésnek indultak a bérleti díjak, illetve 2010 harmadik negyedévében az erős gazdasági teljesítmény, a relatíve alacsony kihasználatlanság és a beinduló fejlesztések hatására Varsó irodapiaca is enyhén drágult.

Budapesten a kihasználatlan irodaállomány sokáig nem engedi a bérleti díjak általános emelkedését, bár a fejlesztések leállása révén a magasabb kategóriájú irodák piacán belátható időn belül itthon is kínálati hiány alakulhat ki - tette hozzá Borbély Gábor, a CBRE közép-európai elemzője.