A szerződés módosítására olyan körülmények miatt került sor, amelyet "a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre" - írta az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva a G7. A szerződésmódosításból az is kiderült, az összes üvegfelület szerkezeti módosításáról döntött az állami megrendelő Városliget Zrt., így "a megnövekedett gyártási és kivitelezési idő, a módosuló technológiai sorrend, az üvegfelületek megváltozott szerkezete" miatt közel 1,7 milliárddal nőtt a vállalkozói díj.

Ezzel együtt a kivitelezési idő is nőtt, 501 munkanapról 729 munkanapra, ami a portál számítása szerint az jelenti, hogy közel egy évvel kitolódik az épület 2020. nyarára tervezett átadása.

A kivitelező a Magyar Építő Zrt., amely az Épkar Zrt. és a Paár Attila többségi érdekeltségébe tartozó WHB Befektetési Kft. tulajdonában van.

A Városligetben épülő Magyar Zene Házában sok lesz az üveg, de az 1,7 milliárdos drágulás elég soknak tűnik. A G7 szerint a szerkezeti módosítások miatt egy négyzetméter több mint félmillió forinttal drágult.