Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetők elsősorban a szakképzett, tehetséges munkaerő rendelkezésre állását figyelik egy-egy város esetén, amikor azt akarják megítélni, mennyire kedvező befektetési célpont - írta a Rzeczpospolita a müncheni Expo Real vásárról szóló beszámolójában. Csak a második helyen áll az ingatlanok száma és minősége. A lengyel főváros mindkét szempontból hatalmas lépéseket tett előre az utóbbi években.

Ma már a régiós versenyben megelőzi Prágát, Budapestet és Pozsonyt is. Jelenleg olyan európai városokkal állítható párba, mint London, Párizs és Berlin.

Varsó több mint egymillió munkahellyel, alacsony munkanélküliséggel (három százalék alatti rátával) dicsekedhet. Egyetemein és főiskoláin 240 ezer fiatal tanul, minden évben több tízezer végzős vállal itt munkát. Emellett az egész országból vonzza a szakembereket. A varsóiak 40 százaléka beszél angolul - nem is rosszul -, 16 százalékuk legalább két idegen nyelv ismeretével büszkélkedhet.

Kisugárzó hatás

A második pillér az ingatlanok kínálata. A lengyel főváros jelenleg ötmillió négyzetméternyi irodai területet kínál. Ez több, mint amennyit az összes lengyel városban együttesen lehet találni. Ráadásul ebből kétmillió négyzetméternyit nemrégiben építettek.

A lengyel főváros vezetése szerint Varsó egyik legelőnyösebb tulajdonsága a biztonság. A gazdaság stabilitását  az utcák nyugalma egészíti ki. A lengyel főváros az élet minősége szempontjából is jó helyezéseket ér el a nemzetközi felméréseken. Varsó sikere más lengyel városok - Krakkó, Gdansk, Gdynia, Lódz, Wroclaw, Poznan - iránt is felkeltené a befektetők figyelmét a müncheni ingatlanvásáron.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)